Podlahy pre potravinárske prevádzky

potravinarske-priestory

Potravinárske prevádzky vyžadujú riešenia podláh, ktoré spĺňajú špecifické požiadavky. Vysoký dôraz sa kladie najmä na hygienickú nezávadnosť a nenáročnú čistiteľnosť a údržbu povrchov. Pre výber vhodného riešenia je potrebné si určiť jednotlivé požiadavky v závislosti od konkrétnej potravinárskej prevádzky. Je podlaha mokrá alebo suchá počas svojej prevádzky? Od tohto faktoru bude závisieť požiadavka protišmykovej vlastnosti. Pohybujú sa po prevádzke iba ľudia alebo aj manipulačná technika a v akej frekvencii?  Z tohto bude vyplývať úroveň odolnosti voči mechanickému zaťaženiu. Aký spôsob údržby, resp. dezinfekcie sa na prevádzke používa? Tu prichádza v úvahu úroveň chemickej odolnosti.

Pri tomto výbere vhodného riešenia práve pre váš prípad vám radi pomôžeme. Naša firma využíva riešenia značiek Sika, RPM, BASF ktoré sú špecificky vyvinuté pre potravinárske prevádzky.

 

Požiadavky na podlahy v potravinárskych prevádzkach

Hygiena: Vhodné na priamy styk s potravinami.

Protišmykové vlastnosti sú dôležitým faktorom, najmä ak ide o povrch, na ktorom sa vyskytujú voda, kvapaliny alebo vlhkosť. Systém umožňuje rôzne druhy povrchov

Odolnosť voči teplotným šokom znamená, že na systém nepôsobia negatívne vplyvy teplotného pôsobenia ako napr. ľad, ľadová drť, čistenie horúcou parou, prudké zmrazenie.

Nepriepustnosť kvapalín: Poskytuje ochranu betónu a podzemných vôd pred znečistením látkami ohrozujúcim životné prostredie.

Chemická odolnosť sa určuje podľa technických informácií o chemikáliách.

Odolnosť voči nárazom sa určuje pre každý druh činnosti v prevádzke. Systém dovoľuje vysoké bodové zaťaženie.

Rôzne farebné odtiene

Odolnosť voči ohňu

Odolnosť voči mechanickému zaťaženiu je definovaná druhom (hmotnosť dopravovaných bremien, typom kolies, veľkosťou kontaktnej plochy) a frekvenciou zaťaženia.

Bez zápachu a VOC (prchavých organických látok).